Monday, September 22, 2008

Belajar Memaafkan Diri Sendiri

mungkin banyak perkara yang kita belum buat atau tidak upaya buat. memang hambata masa memaksa untuk kita engkar terhadap 'target' kita.

tidak lama lagi, semua orang (termasuk saya) akan balik ke kampung untuk menyambut hari raya..

tersemat untuk memohon maaf daripada kedua-dua ibu bapa, memohon restu.

tersemat didalam hati juga untuk mengakui ada perkara yang belum dicapai. kengkadang, rasa bersalah. tetapi, sy perlu belajar untuk mengakui kebolehan diri, seterusnya memaafkan diri sendiri

Salam Aidilfitri dari Saya

5 comments:

jumardi_alkhawarizmi88 said...

uhu.....
semoga kita dapat memaafkan diri dan orang lain....

Bayukk said...

erm..aku lupa pula, sebab ada 3 perkara x silap aku yang susah bangat untuk kita lafazkan...

1. ucap terima kasih
2. meminta maaf
3. [ aku lupa ]

...tak taulah samada yang no. 1 & 2 tu betul...hehe tapi seingat aku macam tu la.

dan disini nak jugalah aku menghulurkan salam kemaafan...

Renung²kan dan selamat beramal.

Ajimi said...

yang sukar kita ucapkan dan kalau kita berjaya ucapkan, ianya pasti datang dari hati yang benar
1. ucapan terima kasih
2. minta maaf
3. meminta tolong

springbear said...

hye abah! =)
selamat hari raya k?
maafkan salah dan silap saya spanjang jadi student dan juga anak angkat kamu yg jajal...
=) sorry lama nda kontek...
that's also satu kesalahan besar saya pada abah oww... bukan apa...serabut eh life di ukm nie...
klah...kirimsalam org rumah yg santik yah!!! rindu maw balik uitm kk...take care u both

springbear said...

sir...
rajin komen blog saya.. hehe..
kompem tiada kerja nie kan sir?
boring2 di bilik pejabat tuh..
oh ya..kalau rajin letak la chat box dalam tuh... boleh org tinggal komen atau apa...senang...

www.cbox.ws
xsilap saya... =)
have a nice day...
au revoir